Πάτρα, Αστρονομία και Αστροφωτογράφιση

Η Αστρονομική Εταιρία Πάτρας "Ωρίων", στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Παγκοσμίου Έτους Αστρονομίας 2009, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: "Αστρονομία και Αστροφωτογράφιση". Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή του μη ειδικευμένου κοινού σε θέματα παρατήρησης του ουρανού, τηλεσκοπίων και λοιπού αστρονομικού εξοπλισμού, καθώς και την αστροφωτογραφία. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα περιλαμβάνουν τρεις εισηγήσεις από έμπειρους ερασιτέχνες αστρονόμους και αστροφωτογράφους. Παράλληλα με τις διαλέξεις θα λειτουργεί και έκθεση με αστροφωτογραφίες των μελών του συλλόγου. Επιπλέον, μετά το πέρας των ομιλιών και εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, θα πραγματοποιηθεί νυχτερινή παρατήρηση τηλεσκόπια.

Οι εργασίες του σεμιναρίου ξεκινούν στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώνονται το βράδυ της ίδιας ημέρας. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής:

18:00-18:15 Έναρξη-Χαιρετισμοί

18:15-19:00 "Εισαγωγή στην παρατήρηση"
Εισηγητής: Παπαλάμπρου Ανδρέας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Μέλος Αστρονομικής Εταιρίας Πάτρας "Ωρίων"

19:00-19:15 Διάλειμμα

19:15-20:00 "Τηλεσκόπια και εξοπλισμός"
Εισηγητής: Καμπάνης Χάρης, Αναλυτής Συστημάτων, Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης

20:00-20:15 Διάλειμμα

20:15-21:00 "Αστροφωτογραφία"
Εισηγητής: Ρίζος Φώτης, Αστροφωτογράφος

21:00 Παρατήρηση με τηλεσκόπια

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους τους φίλους της Αστρονομίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο επίσημο ιστότοπο της εταιρείας: http://www.orionas.gr/