Αθήνα, ομιλία της Δρ. Αθηνάς Κουστένη

Το 2009 ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας και πάμπολλες εκδηλώσεις διοργανώνονται διεθνώς και στη χώρα μας από διάφορους φορείς, που σκοπό έχουν να γνωρίσει το πλατύ κοινό τα επιτεύγματα της Αστρονομίας.

Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις αυτές. Γι’ αυτό το Διοικητικό του Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Μέλους του Παυλίνας Μποσταντζόγλου – Διονυσοπούλου, στη συνεδρίασή του στις 7 Απριλίου 2009 αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει την Δρ. Αθηνά Κουστένη, Αστροφυσικό και Ερευνήτρια του Αστεροσκοπείου των Παρισίων, για να μιλήσει στα Μέλη και τους φίλους του, σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει στο Πλανητάριο την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 7.00 μ.μ.. Για το επιστημονικό της έργο θα μιλήσει ο Δρ. Ιωάννης Δαγκλής, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να γνωρίσει το ευρύ κοινό μια διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονα και να προβληθεί, ιδίως στη νέα γενιά, μία επιστήμονας σε μία - όχι και τόσο συνηθισμένη για γυναίκα - επιστήμη, όπως η Αστρονομία, που διαπρέπει διεθνώς με το επιστημονικό της έργο και τιμά το φύλο και τη χώρα της.

Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει

Η Πρόεδρος

Δρ. Εύη Μπάτρα