Ανώγια, επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας 2009 ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης διοργανώνει την δεύτερη και τελευταία για το 2009 εκδρομή στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα στα Ανώγια την Κυριακή 30 Αυγούστου 2009 στις 4μμ με αφετηρία την πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά και επιστροφή στις 01.30 το βράδυ.

Το Αστεροσκοπείο Σκίνακα προσφέρει μέρες ελεύθερης επίσκεψης κοινού κάθε χρόνο. Δίδεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του να έχουν μια πρώτη γνωριμία της λειτουργίας του Αστεροσκοπείου, να πληροφορηθούν για τα τελευταία επιτεύγματα στην Αστροφυσική και να παρατηρήσουν από το τηλεσκόπιο.

Ο Σύλλογος έχει ναυλώσει λεωφορεία για την μεταφορά των επισκεπτών στο Αστεροσκοπείο. Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος παρακαλούμε δηλώστε την συμμετοχή σας στον Χρήστο Σωτηρόπουλο στο 6973391504 τηλεφωνικά ή με sms δηλώνοντας το ονοματεπώνημο σας και τον αριθμό των θέσεων ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο info@sfak.gr το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 27 Αυγούστου.
Το κόστος είναι 20 Euro άτομο και καλύπτει το κόστος του λεωφορείου. Η είσοδος και η ξενάγηση στο αστεροσκοπείο είναι δωρεάν

Το πρόγραμμα: 16.00 - Αναχώρηση από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς
18.30 - Aφιξη στα Ανώγια, στάση για ξεκούραση
19.45 - Aφιξη στο Αστεροσκοπείο - Ξενάγηση στους χώρους του Αστεροσκοπείου
21.00 - Αστροπαρατήρηση με τα τηλεσκόπια
23.00 - Αναχώρηση
01.30 - Aφιξη στα Χανιά

Εννοείτε ότι μπορείτε να έρθετε και με δικό σας μέσο στο Αστεροσκοπείο

Λόγω χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο υψόμετρο του Αστεροσκοπείου Σκίνακα (10-14 βαθμοί), προτείνουμε να είστε κατάλληλα εξοπλισμένοι.