Δίστομο, Ο Δρόμος των Πλανητών


ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Οι μαθητές του Λυκείου Διστόμου σας προσκαλούν στην εκδήλωση που οργανώνουν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, συμμετέχοντας στον εορτασμό του παγκόσμιου έτους Αστρονομίας.

Από τις 7:30 μμ μαθητές του Λυκείου Διστόμου σας ξεναγούν στον "Δρόμο των Πλανητών" από την βορειοανατολική είσοδο του Διστόμου μέχρι το Λύκειο.
Στις 8:30 μμ στο προαύλιο του Λυκείου η χορωδία «Αμβρυσσός» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γεωργίου Κοσμίδη τραγουδάει για τον Ουρανό, το Φεγγάρι και τα Αστέρια.
Παρουσίαση από τους μαθητές των εργασιών τους πάνω στο ηλιακό σύστημα.
Διάλεξη από την ερευνήτρια στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Δρ. Γ. Τσιροπούλα με θέμα "Το ηλιακό σύστημα και οι προσπάθειες για την εξερεύνησή του"
Εγκαίνια του τηλεσκοπίου του Σχολείου, δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ξενάγηση στον νυχτερινό ουρανό από τον συμπολίτη μας Αστρονόμο Αργύρη Σφουντούρη.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

Ο «Δρόμος των Πλανητών» είναι ένα μοντέλο του Ηλιακού μας Συστήματος που κατασκευάστηκε με την χορηγία του «Αλουμινίου της Ελλάδος».
Μπορείτε να διανύσετε τα 6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα του Ηλιακού μας Συστήματος από τον Πλούτωνα μέχρι τον Ήλιο, περπατώντας τα 1000 μέτρα του «Δρόμου των Πλανητών» μέσα στο Δίστομο.
Σημειώνουμε ότι τέτοια μοντέλα του Ηλιακού μας Συστήματος υπάρχουν σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, αλλά πρώτη φορά στήνεται κάτι ανάλογο σε ελληνική πόλη.